Protecció de dades obligatòria

LOPD 2018: adaptar web al nou RGPD

A Sitelabs portem a terme l'adaptació al RGPD (Reglament General de Protecció de Dades de 2018) de la teva web o botiga online a tots els nostres projectes sense cost addicional. A més, per assegurar que l'empresa compleix completament amb les seves responsabilitats i obligacions legals basades en l'avaluació d'impacte sobre la protecció de dades , compta amb un partner especializat en consultoria legal: EXTRADAT.

Vull informació

politica-privacidad

Adaptar la web a l'RGPD: obligatori per a qualsevol que recapti dades

L'entrada en vigor del RGPD el 25 de maig de 2018 implica que una pàgina web o botiga en línia que recapti dades de qualsevol tipus (per exemple, mitjançant formularis de contacte) ha d'informar obligatòriament del tractament que es farà d'aquestes dades i obtenir el consentiment dels usuaris. Les dades que comunament solen demanar són denominats de baix risc, generalment de clients o de potencials clients, com per exemple:

  • Nom i cognoms
  • Telèfon
  • E-mail
  • etc.

Això no s'aplica a les dades de targetes de crèdit emmagatzemats pels proveïdors de passarel·les de pagament (Stripe, Redsys, PayPal, etc.), que operen en una altra interfície aliena al web o botiga en línia en qüestió.

La LOPD 2018 als webs de Sitelabs

A Sitelabs oferim a totes les nostres webs les accions tècniques d'adaptació al nou RGPD més habituals en qualsevol web o botiga en línia:

EXTRADAT, partner de Sitelabs en consultoria de RGPD

La generació d'un clausulat específic mitjançant les eines de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i l'adaptació tècnica del web al RGPD NO garanteix que el propietari del web compleixi completament les seves responsabilitats i obligacions legals referent a això.

Cada empresa ha d'avaluar les seves responsabilitats particulars i assegurar-se prendre mesures addicionals per reunir totes les obligacions requerides per la llei basades en l'avaluació d'impacte sobre la protecció de dades (EIPD).

Sitelabs compta amb una empresa col·laboradora especialitzada en avaluació les necessitats de cada empresa a nivell de compliment normatiu de protecció de dades, tant en línia com fora de línia: EXTRADAT, que ofereix un servei a mida, de qualitat i a preus molt competitius.

Vull saber més Visitar EXTRADAT

extradat-logo

Newsletter i RGPD: com obtenir el consentiment dels subscriptors

El RGPD estableix que una pàgina web ha de demanar el consentiment exprés perquè les dades recollides es puguin utilitzar per a l'enviament de newsletters, és a dir, que no pot utilitzar-se l'acceptació de la política de privacitat per a això. Sitelabs ofereix, en un servei addicional a l'adaptació del web a la nova normativa de protecció de dades de 2018 la creació d'una llista específica en el gestor de newsletter dels nostres clients i la seva integració en el formulari de contacte o el procés de compra.

I què passa si encara no he fet l'adaptació a la LOPD 2018 a la meva base de subscriptors de newsletter?

Si no has requerit als teus subscriptors que acceptin seguir formant part de la base de dades abans de l'entrada en vigor del nou RGPD, enviar-les ara una comunicació massiva per fer-ho pot comportar sancions, ja que estaràs utilitzant unes dades que van ser recollides d'una manera que ja no compleix amb la normativa. En altres paraules, no és possible demanar el consentiment per complir amb la llei fent precisament el que la llei no permet.

Si no has arribat a temps de fer l'adaptació al RGPD de la base de subscriptors, és recomanable contactar amb un consultor legal especialista en protecció de dades perquè et expliqui si hi ha alguna forma en què puguis comunicar-te amb ells per sol·licitar el seu consentiment i així evitar perdre'ls.

A Sitelabs et posem en contacte amb el nostre partner en consultoria legal en matèria de protecció de dades perquè puguis establir una estratègia.

Necessites adaptar la teva pàgina web o botiga en línia a la nova política de protecció de dades?

Contacta’ns

© Sitelabs 2024

Visita la nostra empresa de disseny web Barcelona a Google places